donderdag 26 november 2015

De derde wintertocht. 22 november 2015

Enkele pure winterfietsers verzamelden zich bij Henk. Het had gevroren, de straten waren glad en het was heerlijk koud.
Dat weerhield Wim, Ruud, Gerrit D (Ja, hij was erbij!), Henk T en Lex er niet van om het stalen ros te bestijgen. Henk sprak de wijze woorden: ''Als er met dit weer niet gefietst wordt, wie fietst er dan als het echt winter is?''
Gemiddelde leeftijd was bijzonder laag: 66,4 jaar!!
Dat kwam natuurlijk omdat ik als jongste van dit stel de leeftijd enorm naar beneden haalde.
Na de koffie vertrokken we warm gekleed.

Zoals gewoonlijk had Henk weer een mooie route in zijn hoofd waardoor we via allerlei omwegen en industriegebieden richting Beckum koersten.

Het was wel oppassen geblazen, want de viaducten waren af en toe glad door blad en vorst. De strooiploegen waren weer royaal geweest met strooien. Gelukkig kwamen we allen de bochten zonder valpartijen goed door.
Van de kou was al spoedig niets meer te merken. Dit kwam vooral door het moordend tempo dan Henk er in het begin op nahield.

Gaandeweg de tocht, richting Zenderen via een voor mij nieuw stuk fietspad langs de spoorbaan en riviertje Twickel?, klaarde het steeds meer op en kwam de zon er zelfs nog door.
Het tempo bleef hoog waar ook de anderen debet aan waren.
Na een kleine 30 kilometer werd er gepauzeerd bij een mooie plek alwaar geplast, gegeten en gedronken werd.


Op de terugweg begon het akelig donder te worden en vreesden we dat we het niet droog hielden.
Het tempo werd daarom maar weer eens opgevoerd.
In de buurt van Deurningen kwamen we een ander groepje sportievelingen tegen die een beste hagelbui hadden gehad. Hoe dichter bij Enschede hoe donkerder het werd. Gerrit D. kon gelukkig snel afslaan bij zijn huis. Bij Henk's huis aangekomen barstte het hagel los. Mazzel gehad.Even later zaten we aan het (Duitse) gerstenat en had Iepy haar traditionele pompoensoep weer bereid.
Onder het genot van dit alles had Ruud nog een mopje:
''Een buitenlandse journalist is in China op het Rode Plein en wil weten hoe het met de democratisering daar gaat. Hij vraagt een Engelssprekende Chinees: ''How often do you have elections?''. Antwoordt de Chinees: ''Evely Day''.

Doodse stilte.

Tot volgende week.
Lex.Geen opmerkingen:

Een reactie posten