maandag 31 augustus 2009

Vuelta!



In het kort samengevat, de heldenverhalen komen ongetwijfeld nog. Er is afgelopen zaterdag door vijf man van de OSVVE en een gastrijder 135 kilometer gefietst in het wonderschone Drente. Gerrit D., Henk Te., Ronald S., Wouter A. en fietskoerier Patrick zijn vrijdag al vertrokken vanuit Enschede voor de tocht naar Assen. Een mooie route door Henk Te. uitgezet op de binnenkant van zijn sigarenblik. Te Coevorden is uw blogmeester/verslaggever aangesloten na een ochtend werk en gezamenlijk zijn de heren veilig aangekomen op het circuit. Daar worden de stuurbordjes en transponders opgehaald en komt de constatering dat er zaterdag twee illegalen, of eigenlijk 3 Gerrit D.'s meerijden. De openbare weg is publiek toegankelijk krijgen Wouter en Ronald te horen als blijkt dat hun inschrijving mislukt is.
Zo starten zaterdag vroeg vier renners op het TT circuit van Assen. Op een natte baan wordt een rondje afgelegd en even buiten het circuit, in Hooghalen, wordt gewacht op de twee illegalen. Na een goede 20 minuten gaat de ploeg met zes man sterk op pad.
Complimenten aan de organisatie. De route is fantastisch aangegeven, op een enkele splitsing na, en overal staan mannetjes met oranje hesjes het verkeer te regelen. Onderweg zijn twee verzorgingsstops, waar energie opgedaan kan worden voorhet volgende stuk. Inwoners van alle dorpen waar de toer doorheen komt hebben de straten versierd, van hooibalen prachtige bouwwerken gemaakt en staan in grote getale de renners toe te juichen. Drenthe zet zich goed op de kaart!
Vlak voor de finish sluiten ook wij ons aan bij de joelende massa. Bij een glaasje sportdrank juichen we onze medefietsers toe en komen zodoende enigzins verlaat bij de finish. Daar leveren we onze transponders in, ontvangen een mooie medaille, werpen een korte blik op de proloog en gaan naar ons overnachtingsadres. Daar worden we onthaald als helden! Janne Te. heeft haar hele band in de woonkamer en we krijgen, onder het genot van een hapje en een drankje, een prachtig concert voorgeschoteld van Opa's Kunstgebit.
Met de tocht hebben we ook een aardig bedrag weten op te halen voor Berlin. Men kon de fietsers per kilometer sponsoren voor het fonds. De uitslag is nog niet bekend, maar het zal geen slechte zijn.

1 opmerking:

  1. Haai mannen!
    Leuk jullie blog te lezen, het treinbier is zeer goed bevallen en heeft ook The Day After nog voor een aangenaam gevoel gezorgd - geen spierpijn hier!
    Nogmaals tot volgend jaar bij Ut-vd-Lut! Groet, ilonka.nl@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen