donderdag 12 juni 2014

vinylparty en hondjes maken

Meteen aansluitend aan de zo geroemde ambtenarentocht waarover Hans Assink als columnist zo boeiend heeft geschreven, was er voor een ingewijde groep de vinylparty. In een bloedhete ambiance werd, na lang (lang!) wachten weer een sessie gestart waarbij een ieder een plaatje had meegenomen die met een boeiend relaas vergezeld ging waarbij ieder aan de lippen van de spreker hing! Eef, een onbekende in de fietsersgeledingen, was dit keer de gastheer. En wat een perfecte verzorging was het ook dit keer weer. Maar meer nog dan dat, waren de verhalen. Verhalen over het meest gruwelijke einde van een nummer. Verhalen over muziek die eindelijk weer eens opgefokt mocht zijn. Verhalen over die ene leraar die met dit nummer het leven van de spreekster volledig op zijn kop zette. Verhalen over de zwerver die een beroemde popster is op een ander continent. Verhalen over first love en second love en de kunst van het dóórgaan. Verhalen over die Nederlandse zanger die eigenlijk in Zweden veel groter is geweest. Te veel om op te noemen. Eef had dit keer niks te vertellen. Voor de zekerheid had hij zijn bijdrage in een prachtig videodocument vervat. Voor geinteresseerden, de volgende keer is bij Ronald, en goede verhalen zijn altijd welkom, net als fijne muziek. De volgende keer ook wordt er een limiet gesteld aan de duur van de nummers. Het kan ook te gek worden. Geef je op!





















De sessie vond plaats in de openlucht in een kleine kringsetting met veel aandacht.















De videostart van Eef in een bekend beeld gestart.















Henk had voor de gelegenheid een draagbare pick up (draaitafel) meegenomen. Reuze handig in de tuin, maar veel geluid kwam er niet uit. Dat maakte het soms lastig om de aandacht erbij te houden. De meegebrachte CD's klonken aanzienlijk voller, in toon en in volume. Hoe ongelijk mag het zijn?














Hans, de artiest had inmiddels al een kleine 200 kilometers in de benen. Dat weerhield hem er niet van om nog even een leuke verjaardag te bezoeken, daar de boel op te vrolijken met een cursus "hondjes maken", waarbij voorbijgaande scholieren van harte meededen. Daarboven op maakte hij nog een kroon voor de jarige en fietste vervolgens weer 30 kilometer terug naar huis. Een druk dagje…...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten