maandag 23 maart 2009

Herman Dammers heeft koopzondag



Het is een heerlijk ongeregeld zooitje dat zondagochtend voor het eerst dit seizoen bijeen komt op het thuishonk. Alle kleuren en merken fietskleding door elkaar, verschillende edities OSVVE outfits, een waanzinnig spijkerfietspak, meerdere Skiffy's OWC's en Rabo's, kortom, tricottuig eerste klasse. En allemaal klaar om als de klok tien slaat op de ros te springen voor een "snel" of "langzaam" rondje.
En zo, als Liedian en Anja, beiden niet in hun nieuwe Boerka fietsoutfit, om 10.08 uur aankomen, gaan er twee ploegen op pad. Een klein sprintploegje, met o.a. Henk Ta., John B. op zijn nieuwe fiets en Hans, verdwijnt al snel aan de horizon. De rest steekt de natte vinger eens in de lucht en besluit "Delden".
En zo gaat het ongeregelde lentezooitje op pad, de meesten voor het eerst dit seizoen. Wegopbrekingen nopen de routeman tot de nodige improvisatie, een talent wat deze dag nog vaak aangesproken zal worden. Met een aantal stops, om Anja op de juiste hoogte in het zadel te krijgen, komt het peloton aan in Delden.
Daar is het tijd om andere talenten van de fietsklup aan te spreken. Castingbureau Jonge Leu moet aan het werk want er moet gefigureerd worden. Bij het kantoor van advocaatje Pleitmevrij (hij fietste dit winterseizoen een keer mee en kreeg een lekke band maar wil wel vaker meefietsen), neemt het peloton plaats in het zicht van de bewakingscamera en wacht op wat komen gaat. Er wordt wat heen en weer gesprongen op aanwijzing van de regisseur en poseert iedereen voor de foto. (Het idee van een groepsfoto bij elke tocht is een goede!)
Dan gaat het richting honk met een dwaaltocht waarbij voor het eerst door de tunnel onder de A35/A1 bij Azelo wordt gefietst, het peloton een ererondje maakt over het meubelplein en op het Hengelose industrieterrein de groep in tweeën splitst door een misverstand over de betekenis van de "route langs het zout". (Salinco en zouttorens blijken iets anders in te houden)
Voordat de splitsing een feit is, heeft fietsenmaker Herman Dammers nog even koopzondag. Als Liedian een lekke band krijgt aarzelt hij geen seconde en begint, onder luide aanmoediging van alle aanwezigen, de band te vervangen. En passant krijgt Liedian wat vaktips over draadbandjes en waar die aan te schaffen
In Enschede, als de splitsing al een feit is, klapt uw webmaster plots tegen de grond en kopt zijn kinnebak tegen een wit hekje. Een plotse blokkade van een aandrijfsysteem en er is niets meer aan te houden. Een paar forse glippen en een krom voorwiel later is iedereen weer terug in het honk voor een glaasje sportsap.

1 opmerking:

  1. Een boeiend verslag weer, Erik Jan.
    Was je nu alweer toe aan een blikje smak? Hoe gaat het nu?
    Lex.

    BeantwoordenVerwijderen