maandag 26 januari 2009

Smak



Het is prachtig weer, niet koud, de zon schijnt volop en er is geen enkele reden om niet op de fiets te stappen. Zeker omdat de start bij Wouter, in zijn nieuwe huis is.
Bij Wouter komt de koffie uit de muur, is de vloerverwarming zo lekker dat iedereen zijn schoentjes uittrekt en ruikt het lekker naar versgebakken taart.
Na de koffie gaan we dan ook met negen man, geen vrouw te bekennen deze keer, op pad naar Gildehaus. De cameraman loopt als eerste, maar niet als laatste, tegen een probleempje op. Zijn achterwiel schiet bij het oversteken in Lonneker scheef en terwijl de rest aan de horizon verdwijnt moet hij van de fiets af. Na een helpende hand van mecanicien Henk Ta. in zijn nieuwe jack, kan de tocht verder. Even later heeft Lex iets aan zijn achterwiel, deze keer lost Jan V. het probleem op. Wat een luxe, twee mecaniciens in 1 peloton!
Ter hoogte van Gildehaus splitst de klup zich. Jan, Wouter en de cameraman nemen de korte steile klim en zijn een paar minuten later bij de molen. De rest, Lex, Ad, Wim, Henk, Hans en John, nemen de lange omloop. Ergens onderweg pikt hans een stuk glas op met zijn voorband en komt hij boven met een lekke band. Gelukkig is Henk Ta. in de buurt (zie de video) en deze geelgejaste ANWB'er kan voor de tweede keer zijn handjes vuil maken.
Een mooie route terug wordt gekozen en zo gaat het opnieuw naar de Lonneker molen. Op de bult gaat de cameraman, aan kop fietsend, plots onderuit. Oorzaak het strooibeleid van de betreffende gemeente. Aan het einde van de bocht is het spiegelglad. Links en rechts schiet het peloton de berm in, een oprit op en een maisveld in. Dit alles om te voorkomen dat men een minder sierlijke val maakt dan de cameraman.
De broek kapot, een mooie schaafwond op de heup, de kans om eens echt uit te proberen of een helm helpt, wie wil dat missen? De ANWB ontfermt zich direct over het vehikel en komt tot de conclusie dat er niets mis is, de fiets doet het tenslotte nog.
bij Wouter thuis smaakt het soepje en pintje goed, het is warm en er is zowaar betadine om de wond te verzorgen. Volgende week een herkansing. Zonder smakpartijen hopelijk.

2 opmerkingen:

  1. Mooie video + verslag. In het verleden kwam de "smakcommissie" langs. Ik weet niet of de val hiervoor wel ernstig genoeg was.
    Goed herstel, Erik-Jan.
    Lex.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste smakker,
    Wat is erger de broek en bil kapot of je ziel kapot. Kan er iets erger zijn dan een mooie fiets waar de liefde van afstraalt die aan diggelen valt omdat de coureur zonodig horizontaal wil.

    Maar wie is Betadine en waarom ken ik die niet.

    Herstel maar lekker en vertel Corine niets van Betadine

    Groet,

    Henk

    ps
    De Smakcommissie wordt op de hoogte gesteld van deze onfortuinlijke val.

    BeantwoordenVerwijderen