maandag 11 augustus 2008

Hans Zwarteveen memorial




Woensdag 6 augustus, de Hans Zwarteveen memorial, een rondje Posbank gefietst. Tieneneenhalve man vertrekken in de vroegte bij Chez Nous voor een tocht die bij iedereen op de teller rond de 170/180 km uitkomt. Routekoning Henk Ta. heeft de GPS in orde en via een mooie route belanden de heren en één dame op een terras in het lieflijke Zelhem. De appeltaart in het dorp staat in de top tien, maar het doet Jan V. besluiten om terug te keren naar huis. Er wordt afscheid genomen en het gaat richting pont.
Aan de andere kant van de IJssel staan Henk Te. en vroege ochtendfietser Klaas met hun nieuwe fietsen te wachten. Zij zijn per trein gekomen en zullen aansluiten. Ter hoogte van Rheden begint de klim naar het uitzichtpunt. Daar wordt wat gegeten, gekletst en een groepsfoto gemaakt. We groeten Bea en tappen water bij de hondendrinkplaats en fietsen als jonge honden verder, terug naar huis.
De pont bij Bronckhorst wordt met gevaar voor eigen leven genomen, een vrachtwagen tracht het hele peloton plat te walsen, maar heeft niet gerekend op de veerbaas die ingrijpt. In het kleinste stadje van Nederland is het tijd voor een terras met cola, dan gaat het richting Baak, Wichmond, Vorden en verder. Onderweg pikt het peloton de vader van webmaster EJ op. De beste man is nietsvermoedend een stukje aan het fietsen als hij een heel peloton OSVVE'ers om zich heen krijgt.
Bij de finish in de tuin van Dik is traditioneel getrouw haring voor de liefhebbers en na een paar happen, dito biertjes en lege bakken met andere hapjes is het tijd om afscheid te nemen van een mooi gezelschap en een fijne fietstocht. De organisatie wordt bedankt, de routekoning ook en de familie Dik voor de verzorging achteraf. Volgend jaar de herhaling.

2 opmerkingen:

  1. Toevallig kwam ik op deze site. Bedankt jongens, een mooi gebaar!

    Selma Schunselaar-Zwarteveen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Liset Reimerink-Zwarteveen20 april 2009 om 14:47

    Fijn dat hij nog altijd in ere gehouden wordt! De volgende keer haring en biertjes bij ons?

    BeantwoordenVerwijderen